Vijf finalisten Present Your Startup Alkmaar bekend

Gisteren heeft Present Your Startup, het Haarlemse acceleratorprogramma en pitchevenement voor startups, de vijf finalisten voor haar verkiezing in Alkmaar bekendgemaakt. Aleeza, Pepperfield, Airchip, Vandoorn Projects en DeMonth zijn de vijf startups die doorgedrongen zijn naar de finale in augustus of september. 

De halve finale vond plaats op de NHNEXT-set, waardoor mensen wereldwijd deze live konden volgen. De acht halve finalisten mochten hun bedrijf pitchen voor het jurypanel, bestaande uit Valerie Vallenduuk, Iris Goedhart, Gideon Nijemanting, André Scheirlinck, Wouter Beijer, Paul Bankert, Peter Vonk en Peter de Rover. “Corona heeft een flinke impact gehad op ons evenement. Niet alleen vanwege het verbod op offline bijeenkomsten, maar ook voor de deelnemende startups bracht het veel onzekerheid”, zegt Mike Rijkers, presentator en mede-eigenaar van Innovate Today. “Toch ben ik uitermate tevreden. De halve finalisten lieten mooie pitches gezien en de wil om te winnen spatte van het scherm. Ik kijk uit naar de finale en wens alle deelnemers heel veel succes.”

Finalisten

Het werkveld waarin de finalisten opereren loopt uiteen van huidverzorging tot circulair interieur. Aleeza is het eerste Nederlandse online maatwerk huidverzorgingsmerk op basis van honderd procent duurzame ingrediënten. Deze zijn afkomstig van plantages in Marrakech. Een andere finalist, Pepperfield, neemt kleine webhostingproviders over die vaak moeite hebben om te overleven. 

Ook Airchip maakt kans om te winnen. Deze app maakt een eind aan wachtrijen op evenementen. Bijvoorbeeld door je saldo op te waarderen, je drankjes vooraf te bestellen om ze vervolgens gemakkelijk op te halen of zelfs te laten bezorgen op de dansvloer.

Door strenge inkoopeisen en regelgeving zijn er in het binnen- en buitenland minder circulaire interieurproducten beschikbaar voor zowel de overheid, zorg, onderwijs als bedrijven. De vierde finalist, Vandoorn Projects, wil dit oplossen door interieurproducten te ontwikkelen en distribueren. 

De laatste finalist, DeMonth: “Your Period is Our Problem!”, staat voor duurzaam, gemak en luxe voor de hardwerkende vrouwen van Nederland. Deze startup gelooft in een transparante productie van duurzame producten die de ‘maandelijkse periode’ minder vervelend maken.

Finale

“Na zes edities in Nederland, vier in New York, drie op Curaçao en één op Bonaire is nu de beurt aan Alkmaar”, zegt Valerie Vallenduuk, Global Director bij Innovate Today. “Na tientallen aanmeldingen zijn er – na een Funding Day en Prepare Your Startup Acedemy – respectievelijk 35 en tien startups overgebleven. Met de finale in het vooruitzicht, waarin vijf finalisten strijden om de winst, breekt nu natuurlijk de spannendste periode aan.” Tijdens de finale in augustus of september kunnen finalisten ook geld ophalen bij investeerders. Vallenduuk: “Dat maakt ons pitchevent uniek. Ondernemers die de wedstrijd niet winnen kunnen toch als ‘winnaar’ uit de bus komen door hun gewenste investering binnen te halen bij één of meerdere investeerders. Super om te zien dat Pepperfield en Airchip de komende weken al de eerste afspraken hebben met mogelijke investeerders.”

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Apple-winkel Amac opent nieuw filiaal in hartje Alkmaar

Related Posts